Zonnepanelen

Zonnepanelen 2017-06-27T15:12:52+00:00

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektrische energie. Dat doen ze met een rendement van ongeveer 20%. Hybride panelen zorgen voor elektrische energie met een rendement van 65% Het is juist dat veel hogere rendement plus de combinatie van elektrische energie en warm water dat deze panelen zo interessant maakt. Daarom hebben wij van Greenhill-solutions ervoor gekozen alleen met PVT panelen te werken. Een hoog rendement, optimale benutting van het dakoppervlakte en een lange levensduur van de panelen staan garant voor maximale opbrengst en lange levensduur.

Hybride zonnepanelen (PVT)

Hybride zonnepanelen. Het beste uit 2 werelden. Een pV paneel dat wordt gekoeld waardoor ze een hogere rendement hebben en een zonnecollector dat naast warm water ook nog stroom levert. Dus iedere m² van je dak wordt optimaal gebruikt.

Wat zijn hybride zonnepanelen?

Hybride zonnepanelen, ook wel PVT (Photo voltaisch Thermisch) panelen genoemd, zijn zonnepanelen waarmee je zowel elektriciteit als warm water kan opwekken. Een hybride systeem is in feite niets anders dan een combinatie van een zonnecollector en een traditioneel zonnepaneel.

Wanneer Hybride panelen plaatsten en wanneer niet?

PVT panelen zijn duurder dan de standaard panelen. Ze hebben een veel hogere opbrengst en maken optimaal gebruik van iedere m² dakoppervlakte.
Doordat ze een warmteafgifte hebben zijn PVT panelen ideaal te combineren met bijvorbeeld warmtepompen, electrolyse cv systemen of pellet / hout CV kachel. Het PVT paneel zorgt voor de electrische energie en als bijproduct verwarmt het water dat gebruikt wordt in een buffertank. Resultaat: een grote energiebesparing.

Voor de hand ligt het om te zeggen dat alleen de kleinere daken geschikt zijn voor de PVT panelen. Niets is minder waar omdat ik een ongeevenaard rendement haal met deze panelen (65%). Er wordt dus 65% van de zonne energie omgezet in bruikbare electrische en thermische energie. Dat is pure groene energie. Groener gaat niet

Elektrische Opbrengst 265 wP
Warmte opbrengst 825 Watt
Afmetingen 1676 x 1008 x 63 mm
Gewicht 42 kg
Totale efficiëntie 65%

De voor- en nadelen

  • Compacte bouw zodat ook in grote pV velden de PVT panelen ‘onzichtbaar’ kunnen worden opgenomen.
  • Maximaal rendement van iedere vierkante meter dakoppervlak.
  • Hoger rendement van de electrische gedeelt (pV) doordat het paneel wordt gekoeld.
  • Te combineren met bijna ieder ander systeem zoals warmtepomp, pellet cv kachel electrolyse ketel.
  • Totale rendement van het Paneel 65% (een pV paneel is omgeveer 20% een kollector max 50%).
  • De aanschafprijs is hoger dan een standaard pV paneel of zonnecollector, maar weer lager dan een pV paneel en collector opgeteld.

Overstappen op zonnepanelen?

Maak een afspraak
HULP NODIG?
X

Wij staan klaar

Heeft u vragen over een product of vraagt u zich af hoe wij de installatie verzorgen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

0031(0)611033070
info@greenhill-solutions.nl

Of vul het formulier in: