Stoken op pellets of hout

Stoken op pellets of hout 2017-07-17T12:08:52+00:00

Sfeervol besparen

Stoken op pellets en/of hout neemt steeds meer toe in populariteit. Niet alleen levert een hout en/of pellet kachel een besparing op de gasrekening/energiekosten. Het is ook een zeer sfeervolle manier van verwarmen. Pellets worden gemaakt van hout. Hout is een brandstof die bij goed gebruik onuitputtelijk is. Ook zijn pellets en hout CO₂ neutraal, dus draagt u bij aan een beter milieu.

De prijzen van de fossiele brandstoffen stijgen nog steeds. Zelfs toen de olieprijs heel laag was nam de overheid een groter stuk van de taart in de vorm van belastingen en was de energierekening netto hoger dan daarvoor. De prijzen van pellets zijn over de afgelopen jaren stabiel gebleven. Dit komt mede door een overschot op de markt. De verwachting is dat de prijs stabiel zal blijven.

Houtkachels geven een heerlijke warmte en sfeer maar eisen wat meer werk en hebben meestal een iets lager rendement dan pelletkachels. Pelletkachels hebben een elektrische besturing. Zolang er pellets in het reservoir zitten regelt de pelletkachel alles zelf. Gemakkelijk en met een behaaglijke warmte. Klover biedt ook kachels met een combinatie van hout en pellets.

Leer meer over

Video

Impressie

Veiligheid

Bij Greenhill Solutions gaat veiligheid voor alles. Alle Klover houtkachels en houthaarden die uitgerust zijn met het Sicuro top systeem kunnen probleemloos worden geïntegreerd in elke bestaande cv installatie.

Het Sicuro top systeem is een zeer effectief en simpel systeem dat de veiligheid garandeert.

Meer informatie

Subsidie

Om het gasverbruik terug te dringen geeft de Nederlandse overheid subsidie op stoken met pellets en hout (biomassa). Deze subsidie kan oplopen tot meer dan € 3.000,-.

Kijk bij de kachels voor de subsidie die is toegekend op de diverse modellen. Staat bij het model dat u wilt hebben geen subsidiebedrag genoemd? Neem dan even contact met ons op.

Maak een afspraak

CV Kachels

Om het huis optimaal te kunnen verwarmen en het warm tapwater te verzorgen is de hout/pellet cv kachel ideaal. Hierbij is er een watergedeelte en een ruimte gedeelte. Het watergedeelte wordt, afhankelijk van het type kachel en de installatie, aangesloten op een buffervat of rechtstreeks op de bestaande cv. Het ruimtegedeelte zorgt voor de stralingswarmte in de kamer. Het zal duidelijk zijn dat het belangrijk is een kachel te kiezen met voldoende capaciteit.

Bijna alle CV kachels maken gebruik van gesloten systemen. Dit wil zeggen dat er druk ontstaat in de kachel en de leidingen. Het is dus van groot belang ervoor te zorgen dat er voldoende beveiligingen zijn aangebracht.  Die beveiligingen bestaan uit een drukbeveiliging, een temperatuurbeveiliging plus een koeling d.m.v. koud water. Tevens is er een pomp en pompbesturing nodig. Vaak worden deze kosten vergeten terwijl je toch al gauw € 750,- tot € 1000,- kwijt bent aan zo’n noodzakelijke beveiliging.

Een hout of pellet CV kachel is een ideale oplossing om uw huis gezond en efficiënt te verwarmen. Zoals alles is het een kwestie van de juiste keuzes maken en kijken naar het totaal beeld van uw situatie. Greenhill-Solutions streeft na, u de meest optimale oplossing te bieden en zoekt naar oplossingen die uw leven aangenamer en makkelijker maken.

De hout en pellet cv kachels van Klover hebben alle noodzakelijke beveiligingen al standaard ingebouwd. Dus geen extra kosten of verrassingen en een eenvoudige montage.

Klover

Greenhill-Solutions is leverancier van het Italiaanse merk Klover. Klover is een toonaangevende producent van hout- en pelletkachels. Klover biedt extra zekerheid, bedieningsgemak en betrouwbaarheid. Daarnaast kunnen wij met Klover een oplossing bieden voor iedere situatie. Van kleine hout of pellet kachel tot complete cv kachels en keukenhaarden, geschikt om uw hele huis te verwarmen.

Persoonlijke hulp op maat?

Maak een afspraak
HULP NODIG?
X

Wij staan klaar

Heeft u vragen over een product of vraagt u zich af hoe wij de installatie verzorgen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

0031(0)611033070
info@greenhill-solutions.nl

Of vul het formulier in: