Pellets vs Hout

Pellets vs Hout 2017-07-17T13:05:19+00:00

Pellets.

Hout.

  • Fijne sfeer.

  • Aangenaam warm.

  • Gebruiksvriendelijk.

  • Weinig stof.

  • Ouderwets gezellig.

  • Behaaglijk warm.

  • Bewerkelijk.

  • Meer onderhoud.

Beide systemen zijn  te koppelen met centrale verwarming en warm tapwater.

De prijzen van de fossiele brandstoffen stijgen nog steeds. Zelfs toen de olieprijs heel laag was nam de overheid een groter stuk van de taart in de vorm van belastingen en was de energierekening netto hoger dan daarvoor. De prijzen van pellets zijn over de afgelopen jaren stabiel gebleven. Dit komt mede door een overschot op de markt. De verwachting is dat de prijs voorlopig stabiel zal blijven.

Houtkachels geven een heerlijke warmte en sfeer maar eisen wat meer werk en hebben meestal een lager rendement dan pelletkachels. Pelletkachels hebben een elektrische besturing. Zolang er pellets in het reservoir zitten regelt de pelletkachel alles zelf. Gemakkelijk en met een behaaglijke warmte. Een houtkachel moet gevuld worden. Met een houtkachel verwarm je jezelf drie keer. De eerste keer bij het hakken, de tweede keer bij het opstapelen en de derde keer bij het stoken. Wanneer je niet kunt kiezen bieden wij een combinatie aan tussen hout en pelletkachel. De Bi-Fire van Klover. In deze kachel kan zowel pellets worden gestookt als ook hout. Tegelijker tijd of apart.

Hoe kies je voor pellet of hout?

Het grote verschil is de mate van comfort en de hoeveelheid werk. Een pelletkachel doet zijn werk zolang er pellets in het reservoir zijn. Tijd en temperatuur zijn in te stellen.  Daarom is het comfort vergelijkbaar met een cv systeem. Een houtkachel vereist meer werk. Het stoken kost tijd en moeite. De gezelligheid en huiselijkheid is echter ongeëvenaard. Bij een houtkachel ga je naar de vlammen kijken. Bij een pelletkachel geniet je van de warmte op een andere manier.

Is de een beter dan de ander? Nee! Het is de persoonlijke voorkeur die bepaalt.

Hulp nodig bij uw keuze?

Maak een afspraak
HULP NODIG?
X

Wij staan klaar

Heeft u vragen over een product of vraagt u zich af hoe wij de installatie verzorgen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

0031(0)611033070
info@greenhill-solutions.nl

Of vul het formulier in: